Milej zlatej 19 | Školní test: Bude z vás dobrej copík?
31. 7. 2022
Siri to zhltne za 6 minut. A vy?

Milej zlatej #19: Školní test – Bude z vás dobrej copík?

Milej zlatej číslo 19 vám přináší jednoduchej školní testík, kterej vám ukáže, jestli z vás bude dobrej copík.

Byl jsem v <|>

Né. Nechcu se tu s váma dělit vo svý (auto)erotický techtle mechtle či vlhký sny. Jen furt z hlavy nemůžu dostat, co mi do ní zasel Martin Kavkůj: „Pobavilo mě, když se Staněk s Čermákem v podcastu bavili o tom, že nemají rádi slovo dovolená nebo dovča. Čermák říkal: Já říkám, že jsem v piči. Ale hezky v piči. Jako jooooo, ne jako eeeee."

A tak když jsem s kámošama ťapal v plný polní po rumunskym Retezatu, mockrát jsem si uvědomil, že su v pyčy a že je mi tam báječně. Až tak, že jsem v copy věži vyhlásil celozávodní písmenkový volno na ouplně celej červenec. Prostě jsem fuckt 31 dnů nešáhl na prácu.

Doporučuju! V těch hicech stejně nejde kloudně napsat nic jinýho než smajlíkovou SMS. No, ale páč vy jste takový milý zlatý čtenářstvo a já se vrátil dom 3 hoďky před půlnocí, pustil sem si do xichtu větrák a vypotil aspoň pidi verzičku ňůsletru. 

Vod zejtra už zasejc radostně najíždím do klávesnicový rachoty. Ale to slovo rachota používám taky v tom hezkým smyslu jako bejt v pyčy. Docvaklo mi totiž, že vod tý doby, co volnonožkuju, jsem nezažil jedinej den, ve kterym by se mi do tý klávesnicový rachoty nechtělo. Jedinej den! A takováhle pohodka je nad fšecky prachy.

Tož hezkej zbytek vpyčyčasu a den před začátkem novýho školního roku zase napočtenou!

Jednoduchej testík: Může z vás bejt dobrej kopík?

Nemějte fedry. Žádný á-bé-cé-dé se nekoná. Stačí ein trochen zalovit ve svý paměti a vrátit se do školních lavic. Právě tak ajn-cvaj vodhalíte, jestli máte dobrý předpoklady pro kopíkování.

Do školy sme chodili všeci. Aspoň na základku. No a taky nás všecky učitýlkové vysírali všemožným zkoušením a písemkováním, žáno? A část tohodle testování znalostí se konalo pomocí votevřejnejch votázek. To sou ty, na který nejde vodpovědět jen ANO/NE nebo a-bé-cé-dé.

Komprende? Cajk. A teď to přijde. Dokázali jste během i těch nejnudnějších hodin vypozorovat, co po vás ve votevřenejch votázkách kantůrci chcou slyšet u tabule nebo co si chcou přečíst v písemce? Dokázali jste jim jít na ruku? Fčíl nechme stranou kecy vo tom, že by to bylo vlezdoprdelkování, prachsprostej pragmatizmus nebo beznázorový papouškování. 

Jen si řekněte: Dokázali jste to, nebo ne? Jestli jo, může z vás bejt hodně dobrej copywriter. Přesně to totiž musí každej reklamní textař dělat dnes a denně – vlízt do kebulí kliošům a jejich zákazníkům a vobjevit tam, na jaký votázky, touhy či trable mají texty reagovat.

Tož zpátky do lavic! Aspoň na skok. A naštěstí jen ve vzpomínkách.

Malá domů

🌀 Mastermind – Malá skupinka, velká důvěra, ještě větší pokroky a hafo AHA momentů. Toť stručná karakteristika copywriterskýho online mástrmájndu. Další běh startuje už v září. Příště se dveře mástrmajndu votevřou zase až za rok.

A co se v takovym copy mastermindu propírá? V minulym běhu jsme třebas horem dolem prošmejdili tohlencto velký téma. 👇

 

Tož milej zlatej, byl bys happy jak dva grepy, kdyby ti tohle psaní taky chodilo? Stačí se upsat tutaj. 👇

 

 

Až copy věž zase něco vyzvoní, dejte mi vědět na
Co dalšího vyzvonila copy věž?