Copyhubky č. 24 – Textový audit odhalí i ty nejzapadlejší nedostatky
12. 6. 2020
Siri to slupne za 5 minut. A vy?

Textový audit odhalí i ty nejzapadlejší nedostatky

Tento týden jsem ve Fakturoidu marně hledal, jaký mám obrat za posledních 12 měsíců. Na tuty jsem věděl, že tam někde je, ale ne a ne ho najít. Po 3 dnech zoufání jsem ťukl na chlíveček online zákaznické podpory a optal se, kde bych tento milý přehled našel. Čekal jsem oznámení o tom, že ho zrušili, a už už plánoval přechod do fakturace v Excelu.

Místo toho mě Markéta velmi rychle poslala odkaz na hledaný přehled. Pomiňme teď, že přehled se nachází trochu nelogicky nikoliv v záložce Přehled nebo Statistiky, ale pod chlívečkem Faktury. Komunikace na chatu byla rychlá a milá. Dojem ale trošku srazila hodnoticí obrazovka, která se objevila po skončení chatu:

 

Zbytečná kaňka za milou zákaznickou podporou

 

Zbytečná kaňka za milou zákaznickou podporou. Jestli taky na svém webu používáte aplikace třetích stran, vyplatí se vám zkontrolovat automatické překlady nebo je upravit k obrazu svému:

Textový audit odhalí i ty nejzapadlejší nedostatky

 

Vím, že je velmi těžké hlídat kvalitu všech textů, kterými se prezentujete. A dvojnásob to platí, pokud je tu a tam doplňujete nebo měníte. Kontrolu znepříjemňuje také autorská nebo firemní slepota: Když jste texty sami tvořili nebo je už znáte skoro nazpaměť, protože na ně v rámci své práce koukáte dnes a denně, snadno přehlédnete to, co nového návštěvníka hned praští do očí.

Chcete, aby byl váš web textově vyladěný do posledního puntíku? Pošlete na něj textového auditora. Prošmejdí i ta nejzapadlejší zákoutí vašich textů, odhalí chyby a navrhne zlepšováky. Pak už bude záležet jen na vás, jestli se o nápravu postaráte sami, zadáte ji někomu jinému nebo si špičkové texty objednáte u mě. ;-)

 

 

Jak textový audit hodnotí klienti?

Potřeboval jsem moje profesní webové stránky prohlédnout někým zkušeným, než je zveřejním. Při zjišťování, co přesně potřebuji za službu, jsem na webu našel „Textový audit" od Romana Věžníka. Audit sliboval to, co jsem hledal, což mi ušetřilo čas s psaním poptávky. Samotný auditový videohovor trval přes hodinu a další hodinu jsem zpracovával poznámky k úpravám a vylepšením webových stránek.

Textový audit mi opravdu pomohl. Uklidnil mne a dodal jistotu, že webové stránky jsou v souladu s tím, co chci, a texty netrpí zásadními neduhy. Překvapilo mě, že pan Věžník jde natolik do hloubky, že radí například i s metadaty. Ocenil jsem také tipy na vylepšení – obzvlášť ten, který mi poradil, kam umístit odkaz na podstránku, kterou bych jinak z nového webu musel vypustit.

Na spolupráci s panem Věžníkem oceňuji rychlou domluvu a informaci o ceně před započetím auditu. Službu „Textový audit" doporučuji všem, kdo mají vlastní texty, chtějí získat nezávislý pohled, odstranit „chyby" a získat tipy na zlepšení textů.

Ing. Michal Vintr, Ph.D. – Nezávislý expert na spolehlivost, bezpečnost a RAMS/LCC

Ing. Michal Vintr, Ph.D. – Nezávislý expert na spolehlivost, bezpečnost a RAMS/LCC

 

Díky, že jste si zobli. A kdybyste o dalších Copyhubkách chtěli vědět dřív, než se objeví veřejně, stačí říct.

 

Díky, že jste si zobli

Chcete taky psát lepší texty? Naučím vás to! 👇

🎩 Copyosvětovna = Školení copywritingu + textařský workshop pro firmy.

✍️ Rozbor textů – Zjistíme, kde je zakopaný pes. Ukážeme si zlepšováky. A třeba i něco společně přepíšeme.

 

Až copy věž zase něco vyzvoní, dejte mi vědět na
Co dalšího vyzvonila copy věž?